Групировка на наемници е “готова да продължи да се бие за

...
Групировка на наемници е “готова да продължи да се бие за
Коментари Харесай

Путин се срещна с Пригожин в Москва

Групировка на наемници е “готова да продължи да се бие ” за Русия, сподели представителят на Кремъл
Всички командири на военни отряди бяха поканени да участват

Руският президент Владимир Путин се срещна с шефа на Вагнер Евгений Пригожин в Кремъл след прекратения протест на паравоенната група предишния месец, съгласно известия в съветските медии.

“Тази намира се състоя в Кремъл на 29 юни. Тя продължи съвсем три часа ”, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник.

Пригожин се разпалва против съветската военна върхушка на 23 юни, превземайки град Ростов на Дон на идната заран и изпращайки своите наемници от групата Вагнер на поход към Москва. Бунтовният пълководец обърна танковете си единствено когато се приближиха на 200 километра от съветската столица и заплашиха да насочат страната към революция.

Тридесет и пет души бяха поканени да участват на срещата в Москва с високи залози, в това число “всички командири на военни отряди ” и Пригожин, сподели Песков.

По време на срещата в Кремъл Путин “даде оценка на дейностите на компанията ” на фронтовата линия в Украйна и на “събитията от [бунта] на 24 юни ”, сподели представителят.

Тогава на командирите на Вагнер бяха препоръчани “допълнителни благоприятни условия за назначение и по-нататъшно бойно потребление ”, сподели Песков, добавяйки, че паравоенните формирования са споделили, че са “готови да продължат да се бият ” за Русия.

“Путин изслуша обясненията на командирите и им предложи спомагателни разновидности за назначение и по-нататъшно бойно потребление ”, добави Песков.

След като протестът беше преустановен след диалози сред Пригожин и беларуския водач Александър Лукашенко, който контракти слизане от наемниците, водачът на Вагнер трябваше да бъде изпратен в Беларус.

Оттогава обаче не се е появявал обществено. Лукашенко в началото удостовери, че Пригожин се е появил в Беларус, преди по-късно да каже, че в действителност не е бил там - и даже може да е в Русия.

Обикновено доста деен в обществените медии, трансформиралият се в олигарх пълководец Пригожин е предпазлив след края на протеста - появява се единствено няколко пъти в Telegram.

Войските на Вагнер участваха в някои от най-кървавите боеве в пълномащабното навлизане на Москва в Украйна, в това число в град Бахмут, който беше унищожен в продължение на месеци от нахлуването на съветски сили през зимата и пролетта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР